Kylie in Athens – 22 Μαϊου 2008

Αυτό που όλοι περιμένουν στην Ελλάδα είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα παγκοσμίου φήμης, που έχουν πουλήσει εκατ. δίσκους, που τα ξέρουμε χρόνια, που έχουμε σιγοτραγουδήσει τις επιτυχίες τους, τους έχουμε λιώσει στο cd player , τους ακούμε 24-7 στο ραδιόφωνο.

Και ο καθένας ανάλογα με τα ακούσματά του τρέχει στις συναυλίες.

Όταν ακούσαμε ότι η Kylie έρχεται στην Ελλάδα, ένα χαμόγελο σχηματίστηκε και στο μυαλό κατευθείαν μας ήρθε το “I should be so lucky” (ασ’το πιστολάκι, κοινώς…) και άλλα sexy tunes όπως “Confide in me”, “Slow”, “Can’t get u out of my head” κλπ.
Όταν όμως μάθαμε ότι θα γίνει στο Terravibe, απογοητευτήκαμε!!! Εντελώς!!!
Γιατί όπως και να το σκεφτείς, το Terravibe, το έχουμε συνδέσει με Mettalica, Guns’n’Roses, Rockwave Festival, Depeche Mode, Cure κι άλλα πολλά big names, που βγαίνουν στη σκηνή και τα σπάνε … κι εμείς μαζί τους από κάτω.

Η Kylie , δεν είναι ακριβώς η καλλιτέχνης που θα τα σπάσει. Είναι fashion, style, Pop culture και σίγουρα θα προτιμούσαμε να τη δούμε σε ένα χώρο, περισσότερο clean, minimal, χωρίς γρασίδι στα πόδια μας.

Η ώρα είναι 21:05 και ακούγεται το intro από τη συναυλία των Muse!!! Κι εκεί το τεράστιο video wall αρχίζει να rollάρει , απίστευτες εικόνες ενώ ακούμε electro-pop ήχους.
And the show is on…
Χορευτές, γυαλιστερά κοστούμια, glitter και η petit Kylie, στη μέση της σκηνής.

Τελικά αρχίσαμε να γουστάρουμε την ιδέα ότι ήρθαμε να δούμε αυτό το show.
Μεταφερθήκαμε δεξιά της σκηνής, χώρος άλλωστε υπήρχε , για να μεταφερθείς άνετα, και για να βλέπεις σωστά και για να ακούς σωστά.

Ομολογώ ότι το πρώτο μέρος ήταν πιο show-dance originated και το κοινό το σκεφτόταν αν θα συμμετέχει τελικά με όλη του την ψυχή. Εγώ απόρησα γιατί μαζεύτηκαν όλοι αύτοί εδώ κι εκεί μου ήρθε η απάντηση από μία φίλη: “Οι ‘Ελληνες έχουν να δουν τέτοιο show μπροστά τους από την εποχή του “Bravo Ρούλα”… τι θέλεις να κάνουν, έχουν μείνει άφωνοι”… Το επεξεργάστηκα για λίγο, αλλά είχε δίκιο… Δεν είμαστε συνηθισμένοι σ’αυτά.

Στο ξεκίνημα όμως του disco part, πραγματικά άναψαν τα αίματα, ειδικά με την πολύ καλή διασκευή του ‘Copacabana’ αλλά και το ‘Spinnin around’, σε bootleg version με τους ήχους του ‘Got to be real’ της Cheryl Lynn.

Αποθεώθηκε πολλές φορές και στο τέλος μας γύρισε 21 χρόνια πίσω με το ‘I Should be so lucky’ , που το ξέρουν ακόμα και οι γονείς μου! Εκεί όλοι μας γυρίσαμε στα παιδικά μας χρόνια κι αρχίσαμε να τραγουδάμε και να λικνιζόμαστε όπως τότε….

Τα φώτα άναψαν … it was over…

Και μέχρι την είσοδο άκουγες ατελείωτες συζητήσεις, gossip κλπ Δύο πιτσιρικάδες (μπορεί και να μην είχαν γεννηθεί ακόμα όταν ξεκινούσε την καριέρα της η Κylie) λέγανε: “Μα μόνο 2 ώρες έπαιξε? Γιατί , Γιατί , Γιατί” … Δηλαδή κάποιες φορές δεν έχεις κι απάντηση να δώσεις σε αυτούς που έχουν πλήρη άγνοια των show. Πόσο ήθελαν να κρατήσει , μέχρι το πρωί… Δεν ήρθανε να δούνε τον Tiesto, την Kylie οn stage ήρθαν ν’απολαύσουν!!!!

Και το ερώτημα μετά τη χθεσινή νύχτα παραμένει ακόμα:
“Η Madonna θα έρθει στην Ελλάδα?”
Γιατί αν με βάλετε να συγκρίνω τις 2 star on stage (τη Madonna την έχω δει 3 φορές στο εξωτερικό) … θα απαντήσω όπως γράφουν τα βρετανικά ταμπλόιντ: “άλλο η πριγκίπισσα κι άλλο η Βασίλισσα” …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s