Για να δούμε!

Καλημέρα,

Πολύ καιρό έχω να γράψω κάποια πράγματα εδώ, I know, το εγκατέλειψα λίγο!

Πολύ μουσική τον τελευταίο καιρό, αν και δυστυχώς στο ευρύ κοινό δε φτάνει ποτέ, τουλάχιστον στην Ελλάδα, γιατί κολλάνε όλοι στα 20-30 mainstream hits που παίζουν τα ραδιόφωνα ή που ανακυκλώνονται στις συλλογές που κυκλοφορούν για μήνες ολόκληρους. Το σύστημα έχει αλλάξει γενικά, οι περισσότεροι καλλιτέχνες προωθούν πολλά Mixtapes με τα καινούργια τους τραγούδια, που πλέον τα δίνουν και ως free downloads από τα site τους ή από άλλα έγκυρα blog. π.x. άκουσα καινούργια songs από Kanye West, Kelis, όπως κι ανακάλυψα την Dakota Grey μέσα από πρόσφατο Mixtape.

Στο Miami WMC ’10 ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα remixes σε παλαιότερα Hits , αρκετά καινούργια progressive house, deep house, electro κλπ. και σίγουρα κάποια από αυτά θα είναι τα main hits του καλοκαιριού, αλλά από τα samplers τουλάχιστον που κυκλοφορούν , δεν είναι και τόσο “δυνατά” τα περισσότερα. Οι Ρουμάνοι παραγωγοί αλλάζουν ελάχιστα τον ήχο τους, γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος βαρέθηκε και τα remix στα νέα τους singles τα αναλαμβάνουν ολοένα και πιο γνωστοί παραγωγοί-dj , αφού η αγορά άνοιξε κι έφτασαν και στη Μ.Βρετανία, για να γίνουν πιο mainstream στην Ευρώπη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην εποχή της Lady Gaga, είναι όλα τόσο αναλώσιμα, που παρατηρείται πολλοί σοβαροί καλλιτέχνες που σέβονται τον εαυτό τους αλλά και το κοινό τους, να μπαίνουν στο studio και να πειραματίζονται με πραγματικούς μουσικούς, ξεφεύγοντας από το pc, loops, samples, και προσπαθούν να δώσουν κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρουμε αν θα πετύχει το εγχείρημα, στην επόχή μάλιστα που το downloading είναι ο κύριος τρόπος για να ακούσεις καινούργια μουσική κι όχι να την ψάξεις σε κάποιο δισκάδικο, να την αγοράσεις σε physical προϊόν, σε σωστή ηχογράφηση. 

Κι εκεί που ο κόσμος έχει σταματήσει να δίνει σημασία  στην ποιότητα της ηχογράφησης , αφού ακούει μουσική μέσω κινητού τηλ., i-pod, playstation, laptop κλπ. οι δίσκοι βινυλίου δείχνουν ανοδική πορεία (μόνο από σοβαρές μπάντες ή καλλιτέχνες) και η Sade, πήγε no.1 στην Αμερική με το εξαιρετικό “Soldier of love” , ένα real studio album , με real lyrics, μουσικούς και παραγωγή! Μήπως ήρθε ο καιρός να επιστρέψουν περισσότεροι παλιοί καλλιτέχνες, να μας θυμίσουν what music is all about?

Γι’αυτό που χαίρομαι ιδιαίτερα είναι ότι σε λίγο καιρό αρχίζουν οι συναυλίες στην Ελλάδα και θα έχουμε την ευκαιρεία να ακούσουμε μουσική, πολύ μουσική!!! Και πολλά ενδιαφέροντα ονόματα, άλλα καινούργια , άλλα classic , απλά το θέμα είναι ότι θα μαζευτούμε πάλι σε massive χώρους, Να ακούσουμε μουσική! Κάτι που μας έχει λείψει λίγο! Και χαιρόμαστε που ξαναμπαίνουμε πάλι σε αυτή τη διαδικασία…

more soon . . .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s