“τι ακριβώς μπορεί να κάνει κανείς όταν συνειδητοποιεί πως έχει ξοδέψει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του αφιερωμένο σε μάταιους σκοπούς;”

“H Tζούλιετ γυμνή”:
καταπληκτικό το νέο βιβλίο του Nick Hornby που έγραψε και τα “High Fidelity” & “About a boy” … ειδικά για τους μουσικόφιλους διαβάζεται εν ριπή οφθαλμού!

…look for it!

σας παραθέτω και το απόσπασμα της LIFO:

“Πολλοί είπαν ότι το νέο βιβλίο του Χόρνμπι θυμίζει το πιο διάσημο έργο του, το High Fidelity. Πράγματι, όπως σε όλα τα βιβλία του Χορνμπι, πρωταγωνίστρια είναι, εν μέρει, η ποπ κουλτούρα. Η πρωταγωνίστρια Άννι τα έχει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια με τον μάλλον κουραστικό Ντάνκαν, ο οποίος λατρεύει στα όρια της μανίας έναν τραγουδοποιό που εξαφανίστηκε ξαφνικά στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και ακούει στο όνομα Tucker Crowe. Ο Ντάνκαν και η Άννι μένουν σε μια μίζερη πόλη της Βόρειας Αγγλίας – μαζί τούς κρατά μόνο η συνήθεια. Όταν χωρίζουν, όμως, η Άννι καταλήγει να γνωρίσει το αντικείμενο θαυμασμού του πρώην της και τα πράγματα περιπλέκονται για τα καλά. Ο Χόρνμπι, όπως μας έχει αποδείξει με το Fever Pitch και το High Fidelity, είναι μάστορας στην περιγραφή των αντρικών εμμονών (ποδόσφαιρο, μουσική, λίστες). Πέρα από τις εμμονές, πάντως, και το απαραίτητο χιούμορ (όλα τα βιβλία του Χόρνμπι είναι αστεία), η βασική ερώτηση του βιβλίου παραμένει χαρακτηριστική για οποιονδήποτε έχει περάσει τα 30: τι ακριβώς μπορεί να κάνει κανείς όταν συνειδητοποιεί πως έχει ξοδέψει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του αφιερωμένο σε μάταιους σκοπούς”

Advertisement