Αποχαιρετώντας το Mixcrate #RIP mixcrate

goodbyemixcrate

 Δυστυχώς το mixcrate το κατέβασαν. Πιο απλά, το έκλεισαν. Γιατί? Ενοχλούσαν προφανώς τα sets που ανέβαζαν οι DJs παγκοσμίως, μιξάροντας την αγαπημένη τους μουσική, γιατί ήταν πολύ ψαγμένη. Γιατί άνθρωποι γουστάρουν να ξεθάβουν ή να ανακαλύπτουν νέα τραγούδια και νέους καλλιτέχνες που ηχογραφούν, είναι μουσικοί, γράφουν στίχους, εκφράζονται. Και άπειρα classics φυσικά. Προωθώντας με λίγα λόγια τη μουσική γενικότερα, δηλαδή τους καλλιτέχνες, δηλαδή ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων που εργάζεται για τη μουσική βιομηχανία (general term).
 
 Αυτό όμως συνεπάγεται παράλληλα στις δισκογραφικές εταιρίες να χάνουν έσοδα. Επειδή υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι αν δε γίνει κάτι δραστικό, το physical προϊόν (cd, βινύλια κλπ.) θα φθίνει ολοένα περισσότερο, θέλουν τουλάχιστον να έχουν όφελος από ότι streaming service υπάρχει στο διαδίκτυο (λογικό, παράλογο όχι). Κατεβαίνουν όμως τραγούδια από το soundcloud. Επίσης να δούμε πόσο θα κρατηθεί ακόμη και το mixcloud για να επικρατήσουν τα spotify, deezer (μπήκε και η Amazon στο digital παιχνίδι τώρα, μην ξεχνάμε τον κολοσό του διαδικτυακού shopping) και η google (youtube rules, είναι άλλωστε η νέα τηλεόραση, αν εξαιρέσεις τα πιο ταχύρυθμα video του instagram—βλέπε facebook—βλέπε νέο internet). Too much in so little time, it’s only a few years!
 
 Είναι πολλές, μεγάλες οι αναλύσεις και οι έρευνες που γίνονται—βλέπε αλγόριθμοι (τώρα καταλαβαίνεις γιατί μάλλον χρειάζεσαι λίγο παραπάνω τα μαθηματικά που κάποτε έμαθες). Προφανώς όλα αυτά δεν έχουν τόση σημασία. Άμεσα…
 
 Έμμεσα όμως?
 
 Όλο αυτό για να πω ένα αντίο στο site που τόσα χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω upload κάποια home mixtapes και να τα ακούσουν πολλοί φίλοι. 
 
Soon…come

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s