Με έναν πλήρως μη παραδοσιακό τρόπο, ο Kendrick Lamar κυκλοφορεί το νέο του single “The Heart part 5” , προοίμιο του πέμπτου studio album του “Mr. Morale & the Big Steppers” που κυκλοφορεί την Παρασκευή 13 Μαϊου.

Όλο το promo της επιστροφής του έγινε μέσω του site oklama.com/ , με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από το mainstream marketing που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, γεγονός που μας δείχνει ότι οι καλλιτέχνες μπορούν να εκφραστούν και να κυκλοφορήσουν νέα μουσική χωρίς τη χρήση άπειρων promo video & photos στα social media. Άλλωστε, αν το υλικό που κυκλοφορείς έχει πραγματική ουσία, τότε τα social media θα πάρουν “φωτιά” από τη συζήτηση που θα γίνει γύρω από αυτό.

Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα με το “The Heart part 5” , που χρησιμοποιεί τέλεια το “I Want You” του Marvin Gaye ως μουσική υπόκρουση και οι στίχοι του είναι ακριβώς αυτό που θέλει να δηλώσει ο KL με την κυκλοφορία αυτού του single. Το video είναι άκρως εντυπωσιακό με τη χρήση του Deep Fake, αφού μεταμορφώνεται το πρόσωπο του σε O.J Simpson, Kanye West, Jussie Smollett, Will Smith, Kobe Bryant και Nipsey Hussle. Χρησιμοποιώντας λόγια που θα μπορούσε να πει ο καθένας από τους παραπάνω για την κατάσταση που βίωσε, υπερασπίζοντας τους και μιλώντας γι’αυτούς, ο Kendrick Lamar παίρνει σοβαρή θέση σε όσα συμβαίνουν γύρω του.

Ήδη τα μεγάλα media όπως και οι fan του Kobe, Nipsey έχουν τρελαθεί με τα λόγια που χρησιμοποιεί γι’αυτούς που έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους ένα τεράστιο legacy. Ειδικότερα στο τελευταίο verse που μιλά στο κοινό του ως Nipsey Hussle από τον παράδεισο, το τραγούδι παίρνει μία εντελώς διαφορετική τροπή όταν συγχωρεί το δολοφόνο του, λέγοντας:

“And to the killer that sped up my demise,

I forgive you, just know your soul’s in question,

I seen the pain in your pupil when that trigger had squeezed,

And though you did me gruesome, I was surely relieved. 

I completed my mission, wasn’t ready to leave. But fulfilled my days, my Creator was pleased.”

Είμαστε σε μία τεράστια αναμονή για την κυκλοφορία του νέου album του κατόχου Pulitzer Kendrick Lamar! Όπως ήδη ακούμε από το πρώτο single , ένα αριστούργημα κυκλοφορεί στις 13 Μαϊου.

Επίσης μπορείς να ακούσεις το “The Heart part 5” στο Spotify.

Advertisement