Η πληθώρα των τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια και πλέον έχουμε κουραστεί να βλέπουμε τις ίδιες ιστορίες αναμασημένες, που τις περισσότερες φορές σώζουν οι ηθοποιοί που είναι πρώτα ονόματα. Όμως πες την αλήθεια, πόσες σειρές παρακολούθησες τα τελευταία χρόνια με τον Covid? Πόσο χρόνο από τη ζωή σου ξόδεψες μπροστά από μία οθόνη πατώντας το ένα επεισόδιο μετά το άλλο και χάνοντας άπειρες δημιουργικές ώρες?

Από την άλλη πλευρά, όλες οι πλατφόρμες τύπου Netflix, Disney+, Apple TV+ κλπ έχουν ρίξει όλο το βάρος στο να ανανεώνουν συνεχώς το πρόγραμμα τους με κάθε είδους σειρές και ταινίες που υπάρχουν. Ο “πόλεμος” για το γεγονός ποιος θα αποκτήσει τους περισσότερους συνδρομητές είναι τεράστιος κι ο ανταγωνισμός επίσης. Ευτυχώς, που υπάρχουν κάποιοι που, αφού πάρουν τη μηνιαία σου συνδρομή, θέλουν παράλληλα να επενδύσουν και σε καλό περιεχόμενο, όχι απλά αναμάσημα παλιών σεναρίων ή blockbuster.

Ας κόψω τον πρόλογο και να γράψω για το “Severance”. Προσωπικά, μέσα στις καραντίνες είναι ελάχιστες (τύπου 3-4 σειρές) που με κέρδισαν και είδα ολόκληρες, συνήθως τις παρατάω και δε συνεχίζω μετά το πρώτο, άντε βαριά το δεύτερο επεισόδιο. Έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για τις σειρές (όπως υπήρχε αρκετά παλιότερα με το “24”, “Lost” και πρόσφατα με “Stranger Things”, “Ted Lasso”). Είδα όμως το trailer του “Severance”. Δες κι εσύ!

Το καστ των ηθοποιών είναι πέρα από εξαιρετικό! O Ben Stiller σκηνοθετεί και πρωταγωνιστούν ο Adam Scott, η Patricia Arquette, o John Torturo, o Christopher Walken, η Britt Lower, ο Zach Cherry και πολλοί ακόμη που συμπληρώνουν μία τηλεοπτική σειρά που (θέλω να το γράψω με κεφαλαία, όμως δεν το κάνω) είχαμε πολλά χρόνια να δούμε όμοια της. Το “Severance” είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που βλέποντας το πρώτο επεισόδιο μπορεί να σκεφτείς, “χμμμ τι είναι αυτό που βλέπω”. Μετά το δεύτερο επεισόδιο έχεις ήδη μπει σε loop και βρίσκεσαι σε αναμονή εξέλιξης, γιατί έχει να κάνει με τεχνολογία, παίζει παράλληλα πολύ με το μυαλό, παίζει με το “χρόνο” στο παρόν κι άσε που όσο ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες παθαίνεις μία έκρηξη για αυτά που αντιλαμβάνεσαι για το σενάριο της σειράς. Δεν έχω κάνει spoiler, ούτε πρόκειται, όμως θα πω αυτό: Το τελευταίο επεισόδιο το παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα, είναι mind blowing κατάσταση κι όταν τελειώσει, η προσμονή σου για τον 2ο κύκλο είναι στο 100%.

Η μουσική είναι εκπληκτική, το μοντάζ είναι απίστευτα γρήγορο και τέλειο, η φωτογραφία επίσης σε στέλνει αλλού γι’αλλού και δε θα μιλήσω για το πόσο εκπληκτικά παίζουν όλοι οι ηθοποιοί το ρόλο τους. Είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια τηλεοπτική σειρά που ενώ στην αρχή ξεκίνησα light hearted, μετά το τέλος του πρώτου κύκλου έγινα ο πιο φανατικός της θεατής! Κι εδώ θα πω ένα μπράβο στην Apple TV που επένδυσε σε μία τέτοιου τύπου σειρά, βγάζοντας μας από τα στερεότυπα (η αρχή έγινε με το Ted Lasso). Well done everyone!

Advertisement