(από το Release Athens Festival και την εμφάνιση του Nick Cave)

Είναι καλοκαίρι 2022, όλος ο πλανήτης έχει επιστρέψει στα φεστιβάλ και τις συναυλίες κι ο κόσμος ναι, βρίσκεται εκεί, στις LIVE εμφανίσεις των αγαπημένων του καλλιτεχνών. Στον παγκόσμιο χάρτη από το Coachella στο Glastonbury παρελαύνουν όλοι, ο καθένας με τη μουσική του. No genres! Οι άνθρωποι πλέον επιλέγουν μουσική, δεν υπάρχουν κολλήματα στα genres. Μπορεί να είναι rock, hip hop, electronica, house, pop, disco, alternative, μία μίξη των παραπάνω κι όπου πάει το μυαλό πιο πέρα στο creativity των καλλιτεχνών. Το μήνυμα είναι ένα: παίζει ξανά LIVE μουσική παντού. Στην Ελλάδα φέτος είναι τεράστιο το συναυλιακό τοπίο και οι επιλογές για κάθε γούστο ή όλα μαζί.

*παγκόσμια μηνύματα μέσω της μουσικής:

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι αμβλώσεις στην Αμερική κρίνονται απαγορευτικές, μετά από την σκοταδική κι αναχρονιστική απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ. Στο Glastonbury Festival ήδη το μήνυμα έγινε ηχηρό μέσω της Olivia Rodrigo που παρουσίασε στη σκηνή την Lily Allen και μαζί ερμήνευσαν (την τεράστια επιτυχία στη Μ.Βρετανία της δεύτερης) ένα τεράστιο “Fuck You” σε όσους λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις.

Από την άλλη, πριν λίγες ώρες, ο Kendrick Lamar κάνει ένα απίστευτα ‘δυνατό’ performance φορώντας ένα στεφάνι από διαμάντια στο κεφάλι του, στάζει αίμα την ώρα που τραγουδά το “Saviour” και περνά κι αυτός το ίδιο μήνυμα (με τις παραπάνω) επαναμβάνοντας τις φράσεις:

Godspeed for women’s rights

They judge you

They judge Christ

Ίσως, η μουσική καταφέρει να ενώσει πάλι και να σώσει τον πλανήτη από ότι αναχρονιστικό συμβαίνει στην εποχή μας και να μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά στη σκέψη, στην ελευθερία και στην αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Advertisement