summer in Greece!

Είναι πρωί ακόμη και πίνω τον πρώτο καφέ της ημέρας σκεπτόμενος ό,τι έχω να κάνω σήμερα!

Στο cd , παίζει το νέο album του Jack Johnson “To the sea”, με την κομματάρα “You and your heart”, που έβαλα και για ξυπνητήρι από το κινητό!

Μπορώ να πω ότι είναι mixed τα feelings μου γενικότερα, αφού άνοιξα την τηλεόραση και άκουσα γι’ακόμα μία φορά φωνές, αποκρουστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων, προβλήματα , ξανάκλεισαν την Ακρόπολη για στάση εργασίας, κάποιος χρωστούσε 0,02 ευρώ στο δημόσιο κλπ. καθημερινές άθλιες ιστορίες! Τα έχω βαρεθεί αυτά, έχω βαρεθεί τις πρωινές φωνές στην tv, δε μπορώ να ξυπνάω έτσι. Όπως επίσης δε μπορώ να βλέπω και τα “άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ’τον ήλιο ξεξασπρότερη” δόντια, της Ράνιας Θρασκιά στον Ant1 , που τη συμπαθώ πολύ γενικότερα, αλλά το δόντι, θαμπώνει λίγο τις κάμερες! Έλεος με τα κατάλευκα δόντια, έλεος με τα ψέυτικα δόντια, γενικά με όλο το fake πράγμα, που απλά αντικατοπτρίζει το “μου έμειναν κάποια λεφτά και είπα να τα κάνω κάτι για να θαμπώσω τους γύρω μου”. Δεν πήγαινε κανένα ταξίδι καλύτερα! Ποιο καλά θα της έβγαινε, για την ψυχική της υγεία πάνω απ’όλα!

Δεν ξέρω γιατί με έπιασε η γκρίνια μου, δεν είμαι έτσι συνήθως, αλλά είδες τι παθαίνεις, λίγο η tv , λίγο οι εφημερίδες, να το, φτιάχτηκες κι εσύ για το υπόλοιπο της ημέρας! Θα την σπάσω κάποια μέρα , really 🙂

Φέτος πάντως , είναι το πιο γκρινιάρικο καλοκαίρι απ’όλους! Και όχι απαραίτητα λόγω έλλειψης χρημάτων ή λόγω έλλειψης δουλειάς… Λείπει το συναίσθημα, οι άνθρωποι έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Αντί να χαίρεται κάποιος που έχει την υγεία του, που είναι καλοκαιράκι και μπορεί να ρίξει καμιά βουτιά , να ατενίσει το πέλαγος, να ηρεμήσει λίγο ακούγοντας το κύμα, το έχει γυρίσει στη γκρίνια. Γιατί μπορεί να μην έχει λεφτά να πληρώσει ξαπλώστρα και ομπρέλα στην παραλία!!! Ναι , ναι , το άκουσα κι αυτό, ότι το έξοδο αυτό δε βγαίνει! Και λοιπόν? Δηλαδή μία πετσέτα (άντε ψάθα) δεν κάνει ? Πρέπει να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι , όταν είσαι στη θάλασσα δηλαδή? Μήπως θέλεις να σου τα φέρουν όλα στο χέρι, φοβάσαι μην ιδρώσεις? Έχουμε ξεχάσει μάλλον να ζούμε!

Γιατί θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρός (μιλάω για αρχές δεκαετίας ’80, δηλαδή κάπου στα 6-7 χρονών), ότι με έπαιρναν οι γονείς μου και πηγαίναμε με τις ώρες κι αράζαμε στην παραλία, με την ομπρέλα μας , με τις ψάθες μας, με τα φρουτάκια κλπ, τον καφέ σε ‘θερμός’ και παίζαμε μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και χαιρόμασταν, γελούσαμε, τραβούσαμε φωτογραφίες, είμασταν κοινωνικοί, μιλούσαμε με τους γύρω μας, απολαμβάναμε τη θάλασσα και την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια! Και δεν υπήρχε κανένα άγχος, για το αν θα βρίσκαμε ομπρέλα ή ξαπλώστρα, αν το service θα είναι καλό κλπ. γιατί δεν ενδιέφερε κανέναν τότε αυτό το θέμα. Δεν υπήρχε η αλήθεια είναι στις περισσότερες παραλίες. Και έβλεπες και με άλλο μάτι τη θάλασσα (το θυμάμαι σαν τώρα!). Δεν αντίκριζες μία παραλία με στοιχισμένες απόλυτα ξαπλώστρες, απλά έβλεπες ανθρώπους να είναι αραχτοί κι άνετοι μέσα στην original φύση. Τα ξεχάσαμε μήπως αυτά, το πόσο ωραία νιώθαμε τότε? Μάλλον , ναι 😦

Και για τις διακοπές δηλαδή, δε μπορεί κάποιος ν’αλλάξει λίγο τον προγραμματισμό του? Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις πιο φτηνές διακοπές, αρκεί να ψάξεις. Δε χρειάζεται αν δεν κάθεται, να πας στη Μύκονο , που έμαθα πριν λίγες μέρες ότι οι τιμές είναι ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ από την Ibiza! Ρε Μυκονιάτες, δε γ****** …. Δηλαδή τι να πω! Θα φτιάξω άλλο party island! Ή καλύτερα , θα πάω σε άλλα μέρη, που επίσης ξέρουν να παρτάρουν (αν αυτό θέλω) και χωρίς fake ανθρώπους, βλέματα, καταστάσεις, φύση! Τα θέλω πλέον όλα στην κανονική τους μορφή που τα γνώρισα και τα θυμάμαι. Ξέρετε τι έχουμε πάθει? Θαμπωθήκαμε από ένα ψεύτικο κόσμο που μας έβαλαν τα τελευταία χρόνια και δε μπορούμε να βρούμε το δρόμο της επιστροφής. Κι όμως , λίγο υπομονή και ψάξιμο θέλει και να δεις τι ωραία που είναι όλα, όταν αρχίζεις και τα βλέπεις πάλι με ανθρωπιά!

Αυτές είναι κάποιες πρωινές ανησυχίες μου … ήθελα κάπως να τα πω, να τα γράψω, γιατί έχει αρχίσει και γίνεται ενοχλητική η γκρίνια, που προέρχεται από παντού! Πρέπει να σταματήσει επιτέλους, να γίνει μία αναδιοργάνωση να ξαναβρούμε τον πραγματικό μας εαυτό! Κι όχι αυτόν που φτιάχνεται με χρήματα, τον άλλον, τον αληθινό μας εαυτό.

Αυτά …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s