Καλοκαίρι 2011 … Πλησιάζει πλέον ακόμα περισσότερο , τώρα που άνοιξε ο καιρός. Και σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε ή δεν σκεφτόμαστε καν? Αυτή είναι η απορία, γιατί κανείς δεν ξέρει κανείς δεν υπολογίζει (έχω την εντύπωση) τους ερχόμενους μήνες. Μας έχουν τρελλάνει οι τηλεοράσεις , η κυβέρνηση, έχουμε γίνει όλοι οικονομικοί αναλυτές (εκεί που δεν είχε κανείς ιδέα κι ακόμα δεν έχει) και “πλέουμε όλοι σε πελάγη ευτυχίας”.

Το θέμα όμως είναι να δούμε λίγο την κατάσταση αλλιώς.  Το τι κάνει το κράτος, το τι κάνουν οι εργοδότες κλπ που έχουν φυσικά άμεση σχέση με μας, θα πρέπει ίσως να το αφήσουμε λίγο στην άκρη. Να κοιτάξουμε λίγο εμείς τι κάνουμε στην όλη κατάσταση που βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας και θέλοντας και μη νιώθεις ότι επηρρεάζει το 100% των ανθρώπων. Όμως δεν είναι αυτή όλη η αλήθεια, γιατί από αυτή τη λεγόμενη κρίση κάποιοι βγαίνουν υπερβολικά κερδισμένοι κι ας φαίνεται διαφορετικά. Γιατί λοιπόν να μην είσαι εσύ , εγώ ο άλλος ο κερδισμένος. Επειδή είναι λογικό ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι τις καταστάσεις, ας τις εκμεταλλευτούμε όλοι μας.

Ένα switch είναι στο μυαλό γιατί αν μπεις στο trip που σε βάζουν, τότε “βράσε όρυζα” που έλεγαν και στο χωριό μου. Σε αυτή τη ζωή μαθαίνεις ότι όλα υπάρχουν άφθονα κι απλόχερα για όλους, χωρίς διακρίσεις. Απλά πρέπει να βγεις από το καβούκι σου και να τα αποκτήσεις αυτά που θέλεις.

Και ξέρετε τι? Έχουμε ξεχάσει να διασκεδάζουμε. Και δε μιλάω για το clubbing ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές. Μιλάω για τη διασκέδαση με την παρέα, να πας μία ωραία βόλτα, να μαζευτείτε να τα πείτε και να πιείτε σ’ένα σπίτι, να κάνεις ένα Home party κλπ πράγματα ουσίας και που μένουν και σε κάνουν να νιώθεις πιο όμορφα. Το κυνήγι της ευτυχίας είναι στο μυαλό μας και το χειριζόμαστε όπως θέλουμε.

Και ο τίτλος είναι Summer 2011 γιατί αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε διακοπές όπως θέλει ο καθένας, να επισκεφτούμε μέρη που δεν έχουμε ξαναδει στην Ελλάδα, να γνωρίσουμε κόσμο, να συναναστραφούμε μεταξύ μας, ανάμεσα στις βουτιές και τα cocktail στην παραλία, ή ακόμα καλύτερα ας έρθουμε πιο κοντά με τη φύση κάνοντας camping στα πιο όμορφα σημεία που έχουμε στο μυαλό μας να πάμε. Αυτά είναι στο μυαλό μας και κανείς δε μπορεί να τα διαγράψει, είτε η χώρα έχει έλλειμα, είτε πάει για κατάρρευση, είτε ο εργοδότης θέλει Hummer ή ότιδήποτε άλλο είναι που πάει να σου αποσπάσει την προσοχή σου από το να περνάς καλά.

Γι’αυτό υπάρχουν αρκετοί που φωνάζουν positive thinking …. Γιατί σε “κουνάει” από τη θέση σου… Move ur ass λοιπόν, μην κάθεσαι μπροστά σ’ένα χαζοκούτι και παρακολουθείς αμέτοχος το τι συμβαίνει γύρω σου. Γιατί έτσι σου πουλάνε ότι θέλουν, αφήνεις να εισέλθουν στο μυαλό σου και να αλλάξουν τη σκέψη και το κάνεις ηθελημένα, όταν είσαι σ’ένα καναπέ καρφωμένος all day long.

Advertisement