Μα πόσο καιρό έχω να γράψω κάτι εδώ μέσα? Πολύ μάλλον… είναι που το facebook και το twitter και όλα τα υπόλοιπα παρελκόμενα στα οποία έχουμε μπλέξει, μας έχουν κάνει κάποιους να ξεχάσουμε το blogging, τη μεταφορά ιδεών , τις μουσικές προτάσεις κλπ.

Γιατί πλέον παρατηρείς ότι κάποιος-α μπορεί να twittάρει 20-30 φορές την ημέρα ή το νέο trend , να re-tweetάρει! Επίσης είναι και οι εκατοντάδες-χιλιάδες photo του facebook. Όλες οι πόζες, όλες τις ώρες της ημέρας, σε όλες τις στάσεις, από μπρος, από πίσω, με φως, χωρίς φως, με ρούχα και μερικές φορές χωρίς πολλά, σε club crowded, σε club άδειο, με φίλους, με γνωστούς, με το one night stand, με το instagram, με φίλτρα (και η λίστα μπορεί να συνεχίζει για πάντα). Έχουμε και τα events!!! O κάθε-καρυδιάς-καρύδι dj που αγόρασε με τα λεφτά του μπάμπά το νέο του laptop και έριξε κι ένα traktor ή serato πάνω, πήρε και το μηχάνημα sync my life και ξεκίνησε να μιξάρει Πάνο Κιάμο με Faithless και να νομίζει ότι κολλάνε κιόλας επειδή του βγήκαν τα ίδια bpm. Και κάνει και event (είναι η νέες μουσικές προτάσεις που δε μπορείς ν’αντισταθείς!). Αυτό που οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει είναι ότι πρέπει να έχεις και κάποιες μουσικές γνώσεις πάνω στο θέμα, χρειάζεται να γνωρίζεις τι παίζεις και γιατί. Δεν είναι dj όποιος απλά αντιγράφει το playlist του “τάδε” σταθμού και πάει να τα παίξει με την ίδια σειρά κάπου. Δεν είναι dj αυτός που απλά κατέβασε 20 συλλογές και πάει να τις κάνει mix & match. Δεν είναι dj κάποιος που δεν ξέρει από ρυθμό, δεν έχει χορέψει ποτέ του! Δεν είναι dj το μοντέλο που ξέμεινε από δουλειά , ο ηθοποιός που ξέμεινε από δουλειά, ο παρουσιαστής TV που ξέμεινε από δουλειά όπως επίσης δεν είναι dj αυτός που τυχαίνει να έχει 200 άτομα στο περιβάλλον του και να τα μετακινεί από μαγαζί σε μαγαζί, παριστάνοντας τον dj. Για να πάνε να πιούνε τσάμπα τρέχουν οι περισσότεροι από αυτούς. Γι’αυτό και οι μαγαζάτορες πλέον (που σε κάθε γωνία έχει bar και club) δεν ξέρουν από που να πιαστούν , γιατί είναι αυτοί που ευθύνονται αρχικά για την τωρινή κατάσταση.

Το θέμα είναι ότι έχουμε περάσει στην εποχή του too much of everything! Δηλαδή, όλοι έγιναν ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, dj, φωτογράφοι … και ξαφνικά κανείς δε θέλει να δουλέψει γιατί η κοινωνία εκεί τους οδήγησε όλους , να τα έχουν εύκολα με τα social networks και να μη χρειάζεται να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Όμως , πόσο real είσαι απ’όλα τα παραπάνω? Αν γυρίσεις λίγο πίσω το χρόνο, θα σκεφτόσουν ποτέ ότι θα ξόδευες άπειρες ώρες της ημέρας, μπροστά από ένα pc, laptop, pad, android, iPhone κλπ gadgets? Εκεί έχει καταλήξει η σημερινή κοινωνία και να θέλεις να την κάνεις να ξεκουνηθεί , δε γίνεται. Γιατί αντί να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία, για να καταφέρουμε πράγματα in real life, αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια, μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, αφού ο άνθρωπος πλέον ζει μέσα από την τεχνολογία.

Που να ξέρουν οι νέοι τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να κάνεις βόλτα (χωρίς να περιμένεις να χτυπήσει το κινητό σου, ή να το έχεις γράψει στο twitter, foursquare κλπ που βρίσκεσαι). Δεν τα ξέρουν όλα αυτά γιατί τελικά όσο και να προσπαθήσεις να τους τα μάθεις, τα βλέπουν απλά μέσα από την σαπισμένη πλέον tv, μέσα από photos, videos και δεν ψάχνουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι δικές τους εικόνες.

Δεν ξέρω για το πολιτικό σκηνικό , γιατί πάντα διεφθαρμένο ήταν κι έτσι θα παραμείνει (όλα αυτό δείχνουν), αλλά όσον αφορά τη ζωή μας…. τη ζωή μας έχουμε ξεχάσει να ζούμε. Να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας δηλαδή, όχι να κάνουμε αυτά που κάνουν την ποσότητα να μαζεύει Like και retweet.

Πότε σκέφτηκες τι θα ήθελες να κάνεις? Με τι θα ήθελες ν’ασχοληθείς? Πότε σκέφτηκες το πρωί του Σαββάτου που ξύπνησες να πας μια ωραία βόλτα με τα πόδια, να πεις μια καλημέρα στον κόσμο, να χαμογελάσεις, να χαρείς που είσαι υγιείς , να χαρείς που ανοίγεται όλος ο κόσμος μπροστά σου?

Sky is the limit … και καλά θα κάνουμε να το ξανασκεφτούμε για τη ζωή που έχουμε διαμορφώσει… ας είμαστε θετικοί στη σκέψη , ανοιχτοί στο μυαλό μας και τα υπόλοιπα κυλάνε όπως το νερό.Image

Advertisement