2014-03-25 00.49.10

Όσοι γνωρίζουν από μουσική και όσον αφορά την τέχνη του DJ , ξέρουν  τον Grandmaster Flash. Όταν ένας legend έρχεται λοιπόν στην χώρα σου, δεν έχεις παρά να τον τιμήσεις με την παρουσία σου και τη θετική σου ενέργεια. Βέβαια γνωστός κυρίως στους hip-hop & old-school γνώστες της μουσικής, δυστυχώς δε μάζεψε τον απαραίτητο κόσμο που θα έπρεπε (θα μπορούσαν να τον τιμήσουν οι teen-djs με την παρουσία τους, είναι free lessons αν το σκεφτείς). Γιατί οι νεότεροι θα έπρεπε να μαθαίνουν από τους παλαιότερους , να λαμβάνουν τη γνώση, να κρίνουν κι αναλόγως να διαμορφώνουν τη δική τους εκδοχή. Αλλά δε γράφω αυτό το κείμενο για να κάνω μάθημα… let’s go back to Grandmaster! (Για να καταλάβεις ποιος είναι ο κύριος, αν δεν τον έχεις ξανακούσει μπορείς να διαβάσεις εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Grandmaster_Flash )

Έπαιξε στο Ρομάντσο-Bios, μπροστά σε ένα κοινό που διψούσε για μουσική, scrathes και oldschool beats. To scratching , το punch phrasing και το back spin technique ήταν τα κυρίαρχα elements της βραδυάς. Είναι μία τέχνη που λίγοι έχουν το know how. Αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες clubbers όμως δε γνωρίζουν, είναι ότι πολλοί djs στο εξωτερικό χρησιμοποιούν μικρόφωνο. Κι όχι μόνο αυτοί που παίζουν μία μεγάλη γκάμα μουσικής στα dj set τους, αλλά ακόμη και πολλοί house djs. Όμως όταν έχεις συνηθίσει τα τελευταία χρόνια , να ακούς ένα απλό synced dj set , σου φαίνεται περίεργο  ο mc ν’αναλαμβάνει τα ηνία. Ο Grandmaster Flash χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ως εργαλείο καθόλη τη διάρκεια του mix. Κάποιοι ενοχλημένοι (δε θα πρεπε βέβαια) άρχισαν να φωνάζουν “κλείσε το μικρόφωνο και παίξε μουσική”, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι στην Αμερική είναι κάτι σύνηθες. Ή ακούστηκαν σχόλια τύπου “παίξε το τραγούδι , μην το κόβεις ρε μαλάκα” κλπ. Αφήνω ασχολίαστα όλα αυτά βέβαια γιατί….

Γιατί ο Grandmaster Flash ήρθε κι έπαιξε ακριβώς αυτό που περιμέναμε ν’ακούσουμε. Πολλά hits back2back, από Beyonce, Coolio, Naughty By Nature, Dr.Dre, Snoop Dogg αλλά και old school beats (όπως Sugarhill Gang) ή soul classics (Jackson 5, Mary Jane Girls). Εννοείται πως απογειώθηκε το κοινό κάποια στιγμή, τόσο πολύ, που τα b-boys ανέλαβαν ρόλο χορευτών κι έκαναν ένα μικρό breakdance battle! Προσωπικά ήθελα κι άλλο. 2 ώρες περίπου δεν ήταν αρκετές (άσε που ένας φίλος έσκασε μύτη 10 λεπτά πριν τελειώσει κι έσκασε λέμε…)

Μπράβο στον Junior SP και το Noiz που έφεραν τον GF στην Ελλάδα και περάσαμε μία super βραδυά. Σαν DJ , με κάνει να σκεφτώ ακόμη περισσότερο τα dj set μου και την ωραία διασκέδαση του κόσμου. Γιατί αν κάνεις αυτό που αγαπάς και το δείχνεις, τότε το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για όλους.

2014-03-25 01.09.14

Advertisement