Ο Stevie γιορτάζει 72 έτη στον πλανήτη και είναι καλή ημέρα να ακούσεις ένα από τα πιο epic album στην ιστορία της μουσικής, το “Songs In The Key Of Life”. Όταν ένα album ξεκινά με το τραγούδι “Love’s In Need Of Love Today”, δε μπορεί παρά να είναι επίκαιρο 4ever and ever. Η εξόρυξη διαμαντιών δεν είναι τίποτα μπροστά στα “διαμάντια” που έγραψε και κυκλοφόρησε ο Stevie Wonder πριν 46 χρόνια, όπως ‘Sir Duke’, ‘I Wish’, ‘Pastime Paradise’, ‘Isn’t She Lovely’, ‘As’, ‘Another Star’ κι αυτά είναι μόλις τα singles που συμπληρώνουν μία από τις πιο εξαιρετικές παραγωγές στη μουσική. Από τα 70s στο σήμερα ανήκει στα διαχρονικά album που στέκονται στο πέρασμα του χρόνου πλήρως αναλλοίωτα στο άκουσμα.

Κάποιοι λένε ότι ο Stevie βλέπει και το συνειδητοποίησα κι εγώ όταν πρωτοάκουσα το στίχο του ‘Another Star’ που λέει:
“For you there might be a brighter star
But through my eyes the light of you is all I see”
και στη συνέχεια έρχεται η εξέλιξη του τραγουδιού που θέλεις να παίζει σε loop για πάντα. Πέντε διαφορετικά είδη μουσικής σε ένα τραγούδι!

Η όραση όσον αφορά τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη είναι πολύ σχετικό θέμα, γιατί υπάρχουν καλλιτέχνες που βλέπουν και δεν έχουν τίποτα να πουν ή να εκφράσουν, υπάρχει και ο Stevie που μετέτρεψε όλα τα συναισθήματα του κόσμου σε μουσική, αγγίζοντας κάθε νευρώνα που υπάρχει στον εγκέφαλο.

Celebrate life, celebrate music!

Το link για ν’ακούσεις το “Songs In The Key Of Life” στο Spotify :

Advertisement